10 ERP Implementatie weetjes

Content marketing is helemaal ‘booming’. Gooi content online en je loopt binnen. Helaas: zo werkt het niet. Want net als social media is content nooit een doel op zich. De afgelopen maanden hebben wij met https://www.google.nl/alerts gezocht naar relevante content over ERP-implementaties maar wat zegt deze content ons nu precies? Hieronder een lijst:

95% van de bedrijven verbetert hun processen na de implementatie van ERP (Bron: http://panorama-consulting.com...)

Viperty: Moet een bedrijf niet continu haar processen verbeteren? Waarom gebeurt dit alleen onder druk van een ERP implementatie?

31% van de bedrijven die hun ERP-budgetten overschrijden zijn toch zeer tevreden over het packet (Bron: http://panorama-consulting.com...).

Viperty: Betekent dit dat 69 % ontevreden is? Als bedrijven meer geld uitgeven dan gepland, vinden zij dan ook niet dat zij tevreden moeten zijn, want anders is dat meer geld uitgeven niet gerechtvaardigd. Dus is dit niet een menselijk trekje om opgelopen schade een positieve draai te geven?

66% van de bedrijven heeft diverse operationele problemen ondervonden tijdens de ERP-implementatie (Bron: http://panorama-consulting.com...).

Viperty: Waarom is dit een probleem? Als je iets essentieels in een systeem verandert, zul je altijd problemen ondervinden. Dus dit is een normaal te verwachten verschijnsel. Zou het niet 100% moeten zijn?

95% van de bedrijven heeft een verbetering van hun processen ervaren na de implementatie van een ERP-systeem (Bron: https://www.panorama-consultin...).

Viperty: Moet een bedrijf niet continu haar processen verbeteren? Waarom gebeurt dit alleen onder druk van een ERP implementatie?

In termen van ERP-implementatie, geven 51% van de Britse CIO`s (in de UK) de voorkeur aan privécloud, 35% geeft de voorkeur aan on-premise en 10% verkiest hybride oplossingen
(Bron: https://www.accenture.com/t000...).

Viperty: Waarom is de plek waar het systeem draait zo belangrijk? Dit is alleen een technische zaak en kosten/baten zaak. Voor de essentie van een ERP implementatie is m.i. dit niet relevant.

Een van de populaire redenen voor de implementatie van ERP is het verbeteren van de bedrijfsprestaties (64%), het positioneren van een bedrijf voor groei (57%), en het verminderen van werkkapitaal (57%) (Bron: https://www.panorama-consultin...).

Viperty: Dit zijn redenen voor een ERP. Maar worden die ook wel gehaald? Wordt dit objectief gemeten? Kun je dit wel meten? Er spelen zoveel andere interne en externe factoren mee.

De drie beste voordelen van ERP zijn kortere procestijden, betere samenwerking en gecentraliseerde data(Bron: https://www3.technologyevaluat...).

Viperty: Dat zijn de voordelen, maar wegen die voordelen altijd op tegen de immense investering en verandering van de organisatie? Is een organisatie wel altijd geschikt en klaar voor een ERP implementatie?

Gebrek aan ERP-software kan leiden tot overtollige gegevens (35%), niet goed uitgelijnde bedrijfssystemen (33%), en missen real-time informatie (28%) (Bron: De Aberdeen-groep).

Viperty: Dit heeft niks met ERP te maken, maar met algemeen slechte informatiesysteem architectuur in een bedrijf. ERP is niet het wondermiddel dat dit allemaal even oplost.

Cfo's willen ERP-tools die hen controle geven over betalingen (Bron: https://www.cio.com/article/32...).

Viperty: Waarom wordt dit aan ERP opgehangen? Dit willen ze toch altijd.

Viperty: 75% van de CFO`s hopen fraude te kunnen reduceren (Bron: https://www.cio.com/article/32...).

Ook hier: wat heeft dit met ERP te maken?

Het internet is één groot digitaal keuzestress content netwerk

Sterker nog, we worden nu aan zoveel content blootgesteld dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Content is king, dat zijn de befaamde woorden van Bill Gates (20 jaar geleden). Anno 2021 is er zoveel content. Daarbij is de content niet langer “king”, maar geldt: “context is god”, aldus Gary Vaynerchuk. Natuurlijk is het maken en verspreiden van content belangrijk. Belangrijker is om de juiste content, op het juiste moment, te tonen aan een doelgroep waar het relevant voor is.

Hmm even omdenken: Hoe fijn zou het zijn om in een tool je vraag te kunnen stellen met de hulp van metadata-keuzes en dat deze tool je helpt bij het scrapen/verzamelen van de content met de juiste context (en de rest kan blokken :-)) . Bestaat dit al??