6 trends met een grote impact op uw bedrijfsprocessen

Viperty heeft de afgelopen maanden diverse bedrijven mogen helpen en van advies kunnen voorzien. Het leuke van ons vak is om daar trends uit te halen. Hieronder de trends die wij het afgelopen jaar zijn tegengekomen:

 1. Webportals (communicatie in de keten) zijn in opkomst:
  Het uitwisselen van keteninformatie, zoals order-, planning en voortgangsgegevens.
 2. B2B e-commerce gaat hard:
  De B2B e-commerce markt groeit en steeds meer zakelijk inkopen worden online gedaan. 52 procent van alle zakelijke kopers verwacht dat zij binnen 2 jaar ten minste de helft van hun inkopen online doen.
 3. Logistieke verbindingen aandachtspunt:
  Een belangrijk punt in B2B: e-commerce Logistieke verbinding tussen webshop, magazijn, vervoerder en klant vlekkeloos laten verlopen.
 4. Mobile first:
  Uit het onderzoek van Google en Millward Brown blijkt dat 42% van de B2B-kopers de smartphone gebruikt voor research, dit representeert een groei van maar liefst 91% (!) ten opzichte van de twee jaar daarvoor.
 5. B2B sales verandering:
  Geavanceerde analyse en intelligente software geven salesmanagement enorme hoeveelheden data waarmee sales opportunities voorspeld kunnen worden. Snel groeiende bedrijven gebruiken geavanceerde analyse om sneller te groeien met ongeveer gelijkblijvende kostenstructuur.
 6. Integratie Marketing en Sales:
  Een customer journey om engagement te optimaliseren, analyse en scoring om lead kwaliteit te identificeren en talentvolle mensen om dit nieuws toe te passen. Dat is wat bedrijven nodig hebben in 2019. En tenslotte oefenen on-the-job met goede coaches die marketeers begeleiden om dit nieuwe vak te leren.

Behoefte aan consultancy on demand, neem dan hier contact op met Viperty.